Bonami Days -15 % na neznižane izdelke | Koda: BONAMIDAYS15
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Doživite čarobnost Grčije v udobju svojega doma

Očarljivi otoki, kristalno modra voda in okusna hrana, ob kateri se vam cedijo sline: Grčija je raj in poletno zatočišče za številne turiste. In nič čudnega!

Ne glede na to, ali sanjate o tavernah na Kreti, sprehodih ob sončnem zahodu na Mikonosu in Santoriniju ali čistih modrih vodah Zakintosa in Skopelosa, lahko tudi vi uživate v grškem slogu. Da bi se počutili kot v raju, vam ni treba prepotovati na stotine kilometrov - pripeljemo vam ga na dom.

Vzdušje kot v grški taverni

Temno modri lesene mize in stoli, karirasti prti in modra posoda s cvetličnimi ali mornarskimi vzorci vam bodo takoj dali občutek, da ste v eni od tavern na prekrasnih grških otokih, ne glede na to, ali sanjarite o kalamarih ob sončnem zahodu na Mikonosu, ribah na žaru v taverni v zakotnih ulicah Krete ali jutranjem kapučinu na Santoriniju.

Če prisegate na bolj preprost videz, izberite bel namizni prt in modre podloge ter umirjeno keramično posodo.

Obrok kot za grško družinsko mizo

Družina ima v grški kulturi pomembno vlogo. Grki ne obožujejo le dobre hrane, temveč tudi večerjo z vso družino - od staršev do starih staršev, stricev, tet in bratrancev.

Masivni les je nepogrešljiva sestavina grških domov. Izberite na primer raztegljivo mizo, za katero se lahko udobno posedejo vsi vaši bližnji. Morda ne boste razbijali krožnikov v skladu z grško tradicijo, a zabave vsekakor ne bo manjkalo.

Terasa kot na Santoriniju

Ali ste vedeli, da imajo Grki več kot 250 sončnih dni na leto? Zato je zaščita pred soncem nujna, zlasti ker radi v polnosti uživajo v poletju. Na vrtu ali terasi postavite vrtno pohištvo, pripravite senčnik in si privoščite počitek kot domačini na Santoriniju!

Če želite ustvariti obmorsko vzdušje, dopolnite prostor za sedenje s posameznimi kosi v morskih barvah.

Življenje kot na Kreti

Zidovi iz opeke ali kamna so del tradicionalne grške dekoracije, prav tako tudi okrašena kamnita ali marmornata tla. Če takšnih sten nimate, uporabite stenske in talne nalepke, ki bodo v dnevno sobo vnesle pristen grški pridih.

Dekoracija kot v antični Grčiji

Meander nas v trenutku spomni na starogrške vaze in templje. Ta vzorec simbolizira neskončnost in se še danes v različnih oblikah pojavlja v notranjosti grških hiš.

Spalnica kot na plaži

Zaradi vročine Grki pri posteljnem tekstilu pogosto uporabljajo lahke in zračne materiale, kot je lan, ključni element njihovih spalnic pa je preprostost. Svetlo leseno pohištvo lahko zlahka kombinirate s tekstilom v modrih odtenkih, da se boste počutili kot na otoku Skopelos.