Do -20% na vse za vrt | Prihranite že danes →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Hitro kosilo:
Testenine z omako iz rdeče paprike

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Najverjetneje ste že slišali za omako iz pečene paprike, ki med peko v pečici razvije bogate okuse in oplemeniti testenine. Ker se zaradi peke čas priprave malce podaljša, je tokrat Mateja Delakorda, avtorica nove kuharske knjige Nedeljske sladice, ki svoje recepte objavlja tudi na kulinaričnem blogu Odprta kuhinja, pripravila bližnjico za tiste, ki želijo enak poln okus, nimajo pa toliko časa za pripravo.

Zelo kremasta brezmesna omaka je nared v 15 minutah in je po okusu bogatejša alternativa klasični paradižnikovi omaki. Če uporabite malce domišljije, lahko z njo izboljšate tudi njoke, lazanje in druge zloženke.

Za dve osebi boste potrebovali:

  • 2 mesnati rdeči papriki
  • pol večje čebule
  • oljčno olje
  • 2 stroka česna
  • žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 dl vroče vode ali juhe
  • sol in poper
  • sir feta
  • timijan
  • 250 g testenin
  • po želji: žlička mlete dimljene paprike in dve žlici sojine omake

Postopek priprave:

  1. Papriki očistimo in narežemo na trakove. Čebulo nasekljamo.

  2. Ponev segrejemo in vanjo kanemo malce oljčnega olja. Nanj stresemo čebulo in popražimo, a le toliko, da postekleni. Dodamo papriko in malce popražimo. Na vse skupaj stisnemo česen in pražimo le toliko, da zadiši. Nato je na vrsti še paradižnikov koncentrat.

  3. Dobro pomešamo in zalijemo z decilitrom vroče vode ali juhe. Solimo in popramo. Kuhljamo toliko časa, da se paprike zmehčajo.

  4. Vse skupaj nato predenemo v blender in zmiksamo v gladko omako.

  5. Dodatno lahko po želji začinimo še z žličko mlete dimljene paprike in dvema žlicama sojine omake.

  6. Testenine skuhamo na zob. Omako prelijemo nazaj v ponev in vanjo primešamo testenine. Če je omaka pregosta, dodamo še malce vode, v kateri so se kuhale testenine.

  7. Jed razporedimo na krožnika in zaključimo z nadrobljeno feto in svežim timijanom.