15% popust s kodo POMLAD15 | Prihranite že danes →
-20% na preproge Flair Rugs s kodo FLAIR20 | Prihranite že danes →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Recept: Pomarančni in limonin božični kolač

Nóra Stefkovics
Nóra Stefkovics
Bonami Blogger

Iščete enostavno pripravljeno, a nekoliko drugačno sladico z bogatim okusom za praznike? Ste na pravem mestu!

Dária Junger-Bálint je z nami delila recept, ki združuje tradicionalno sladico s svežino citrusov. Lotite se priprave te dišeče poslastice, ob kateri se bodo celi družini pocedile sline!

Sestavine:

  • 25 dkg moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 25 dkg sladkorja v prahu
  • 1 ščepec soli
  • 4 jajca
  • 1 dl mleka
  • 1 dl jedilnega olja
  • 1,5 žlice nesladkanega kakava v prahu
Po okusu:
  • naribana lupinica pomaranče in grenivke
  • svežje iztisnjen pomarančni in limonin sok - Dária je dodala sok polovice pomaranče in polovice limone

Priprava:

  1. Pečico ogrejte na 150 stopinj. Pekač za peko namažite z maslom in ga potresite z moko.

  2. V skledi zmešajte moko s pecilnim praškom, sladkorjem v prahu in soljo. Dodajte jajce, nato mleko in olje. Dobro premešajte. Po okusu vmešajte naribano pomarančno in grenivkino lupinico ter pomarančni in limonin sok.

  3. Tretjino testa prenesite v drugo skledo in vmešajte kakav v prahu. Belo testo vlijemo v namaščen pekač in nato dodamo še kakavovo testo.

  4. Pečemo približno 50-60 minut in pustimo, da se ohladi v pekaču.
Napotki za okrasitev: Pripravljen kolač lahko posujete s sladkorjem v prahu, lahko pa naredite glazuro, tako da zmešate sladkor v prahu in vodo, ter kolač posujete z drobnim sadjem.