Vam kdaj ostanejo palačinke? Mateja Delakorda, avtorica nove kuharske knjige Nedeljske sladice, ki svoje recepte objavlja tudi na kulinaričnem blogu Odprta kuhinja, ima za vas odlično idejo, kako si jih lahko privoščite še naslednji dan.
4 palačinke - uporabite lahko ostanek ali pa spečete sveže palačinke
4 jajca
sir čedar za posutje
Priprava:
Pečico vključimo na 200 stopinj, gretje od zgoraj in spodaj. Pekač obložimo s papirjem za peko.
Gobice narežemo in popražimo na maslu. Ko voda izhlapi, dodamo stisnjen česen in špinačo. Solimo in pomešamo. Ko špinača ovene, začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.
Zelenjavo razporedimo po palačinkah, a ne povsem do roba, kajti tega bomo zavihali z vseh štirih strani proti sredini. Posujemo z naribanim sirom in v sredini nadeva naredimo jamice, da vanje ubijemo jajca.
Palačinke pečemo tako dolgo, da beljak zakrkne, nekje od 15 do 18 minut, odvisno od pečice.
Matejin nasvet za serviranje: Najboljše so še tople, a navdušijo tudi že ohlajene.