Bonami Days -15 % na neznižane izdelke | Koda: BONAMIDAYS15
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Pripravite svojo posteljo na pomlad!

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Kakovosten spanec je nedvomno temelj dobrega duševnega in telesnega počutja. Še posebej spomladi, ko po mrzli zimi potrebujemo dober odmerek energije. Za dober spanec morate le "obleči" svojo posteljo za pomlad. Pomembno vlogo bodo imele sveže barve, cvetlični motivi in mehke teksture.

Pa se lotimo preoblačenja! Navdih poiščite v naših nasvetih za spomladansko posteljnino.

Stavite na bombažno posteljnino

Pomlad kliče po lahkotnosti in raznolikosti, zato odložite debeli puh in težke temne tkanine in jih zamenjajte za mehkejše, bolj sveže in zračne. Z bombažno posteljnino, ki je mehka, diha in je primerna za vse letne čase, ne morete zgrešiti. Odporna je na pogosto pranje in enostavno jo je likati.

Izberite svetle barve

Po zimi polepšajte notranjost s svetlo ali pastelno posteljnino. Ne glede na to, ali vam je ljubša pudrasto rožnata, žajbljevo zelena ali nebesno modra. Svetlejša je, bolje je. S temi odtenki lahko vizualno povečate in polepšate prostor. Po mračni zimi je to več kot dobrodošlo.

Ne bojte se cvetličnih motivov

Romantične duše bodo cenile posteljnino s cvetličnimi vzorci. Posteljnina naj služi kot vodilo za določitev barvne sheme prostora. Ostale dodatke izberite v podobnem odtenku, kot je na posteljnini, poigrate se lahko s teksturo.

Spalnico polepšajte z bogatimi barvami

Bogata rumena in zelena barva sta značilni barvi pomladi in vas lahko razveselita. Zato lahko kombinirate obe barvi hkrati. Rumeno posteljnino lahko kombinirate s sivih ali belih odtenkih.

Igrajte se s črtami in karo vzorcem

Črte in karo na posteljnini bodo še posebej primerne za spalnico v podeželskem slogu. Za površino, ki jo želite optično zožati, izberite navpične, subtilne črte, medtem ko bodo debelejše in vodoravne črte površino vizualno skrajšale.

Pogumno kombinirajte

Če se zanašate na svoj estetski čut, kombinirajte! Cvetovi, črte in karo- vse skupaj. Za to so idealne prevleke za blazine. Izberite te kose v drznih barvah. Da pa bi dosegli harmoničen vtis, mora imeti komplet blazin vsaj en skupen odtenek, ki se ujema s posteljnino.