Do 25 % popusta na pohištvo za dnevne sobe | Prihranite že danes →
Predstavljamo novo Bonami aplikacijo | Odkrijte njene prednosti →
10 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Stil regencycore: kako v svoj dom vnesti pridih kraljevskega razkošja

Ste se naveličali vsesplošnega minimalizma in skandinavskega sloga? Kaj pa če bi v svoj dom povabili razkošen stil regencycore? V njem sta tankočutno združena maksimalizem in brezčasna eleganca.

Od kod se je vzel trend regencycore, ki je z več kot 21 miljoni videoposnetkov osvojil TikTok? Odgovor boste našli na malih zaslonih: strast, romantika, intrige, duhovite šale in predvsem razkošno oblikovanje v vsakem prizoru. Že veste, o čem govorimo? Medtem ko gledate tretjo sezono priljubljene serije, skupaj raziščimo, kako lahko čar trenda regencycore poustvarite v svojem domu.

Trend regencycore: vrnitev dvornega razkošja
Čeprav se ta slog zgleduje po življenju londonske aristokratske smetane iz začetka 19. stoletja, z zgodovinskega vidika nikakor ni točen. In tudi vam se ni treba preveč zagreto oprijemati zgodovinskih dejstev. Regencycore ima namreč eno veliko prednost - katerikoli element v stilu regencycore izberete, se bo čudovito podal v interier, kjer prevladujeta sodobna umetnost in dizajn. Ste pripravljeni zapustiti svoje minimalistično območje udobja in v svoje življenje vnesti odmerek bogatega kraljevskega blišča? Pa začnimo!


Barve in materiali v estetiki regencycore

Barvne kombinacije: V interierjih, opremljenih v stilu regencycore, prevladujejo pastelne barve, ki jih dopolnjujejo nevtralne barve, kot sta barvi slonokoščene kosti ali temna skrilavica. V sodobnejših različicah pa se barvna paleta preusmeri v svetlejše, živahnejše barve. Pojavi se zlata, ki je osrednja barva detajlov, kot so okvirji ogledal ali slik, ročaji ali gumbi. Še posebej so nam bili všeč zlati okrasni motivi z živalskimi motivi.

V glavni vlogi je les: plastiko prepustite generaciji Z in raje izberite temen mahagonijev ali hrastov les. Še posebej lepo bo videti na zaobljenih nogah komod, zofe ali foteljev, obloge iz reliefnega lesa pa bodo vašemu interierju dodale razkošno dimenzijo.

Naravni in orientalski motivi: Ne le vaze, tudi oblazinjenje, tapete, pohištvo in drugi okraski, vključno z vzglavniki in posteljnino, so polni cvetja v skladu z geslom stila regencycore "več je več". Poleg tega so vrhunec te estetike orientalski motivi.
Stil regencycore se ravna po geslu "več je več".

Stil regencycore se ravna po geslu "več je več".

Nasveti za opremljanje interierja v stilu regencycore

  • Žametni kavči in fotelji zaobljenih oblik, na katerih boste lahko ob petih popoldne srkali čaj in sprejemali snubce ter druge pomembne obiskovalce (tj. srkali ionizirano vodo in brskali po Tinderju).

  • XXL zrcalo v zlatem okvirju daje prostoru občutek razkošja in ga vizualno poveča. Po možnosti uporabite kar dva naenkrat – v skladu z geslom "več je več".

  • S kristalnim lestencem boste postavili piko na i v vašem interierju, navdahnjenim z estetiko regencycore. S svojo prisotnostjo bo polepšal in osvetlil vsak prostor. Vsekakor je bolj vsestranski, kot se morda zdi na prvi pogled. Primeren je za tako za industrijske kot tudi glamurne in romantične interierje.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj se skriva za priljubljenostjo regencycora?

K priljubljenosti je pripomogla serija na Netflixu, ki je povzročila pravi razcvet estetike regencycore. Poleg notranjega oblikovanja se uveljavlja tudi v modi, ličenju, oblikovanju pričesk in prostočasnih dejavnostih. V modo so se vrnili romani iz obdobja regentstva, vključno z romani Julie Quinn, avtorico knjige, po kateri so posneli serijo, in Jane Austen.

Bo regencycore naslednje leto še vedno priljubljen?

Regencycore odlikujeta brezčasnost in presenetljiva kompatibilnost z drugimi slogi notranjega oblikovanja. Masivni elementi, kot so velika ogledala, okvirji za slike ali lestenci, pa se v manjših interierjih uporabljajo manj.

Kako je nastalo poimenovanje regencycore?

Regentsko obdobje je dobilo ime po princu regentu Juriju, ki je bil začasni kralj Velike Britanije, medtem ko je bil njegov oče Jurij III. bolan. Regentsko obdobje je uradno trajalo devet let, od leta 1811 do leta 1820.

Sanjski dom z Bonamijem

Vam je všeč naš navdih in se želite doma počutiti kot v kraljevskem dvoru? Naši Bonami oblikovalci ga bodo za vas oblikovali do zadnje podrobnosti. Oblikovanje vam bomo predstavili na spletu in po želji poskrbeli za naročilo in dostavo priporočenih izdelkov. Izvedli smo več kot 250 projekov. Bo naslednji morda vaš dom?