12 % popusta s kodo BONAMI12 | Prihranite že danes →
Birthday Deals | Nakupujte do 50 % ceneje →
10 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

3x praznične kroglice brez peke: klasičen, brezglutenski in veganski recept

Pridružite se nam pri pripravi božičnih slaščic. Preizkusili smo tri različice recepta za božične kroglice brez peke in prav vse so nas navdušile. Imamo pa tudi nasvete, kako kroglice privlačno okrasiti, da bodo navdušile in prepričale vsakega gosta.

Brezglutenske kroglice brez peke

Sestavine

  • paket kondenziranega mleka
  • skodelica kokosove moke
  • 2 žlici stopljenega masla
Postopek

  1. Malo kokosove moke dajte na stran, nato pa s preostalimi sestavinami zamesite testo.
  2. Postavite ga v hladilnik, da se ohladi.
  3. Iz dobro ohlajenega testa oblikujte enako velike kroglice in jih povaljajte v kokosu. V notranjost lahko skrijete orešček ali pistacijo.

Veganske kroglice brez peke

Sestavine

  • 1 skodelica datljev
  • 1 skodelica oreščkov
  • 1 skodelica kokosove moke
  • ščepec cimeta

Postopek

  1. Datlje predhodno namočite v vroči vodi, najbolje vsaj za dve uri (čas namakanja je odvisen od tega, kako trdi so).
  2. Ko se dodobra zmehčajo, jih skupaj z drugimi sestavinami zmešajte v mešalniku, da dobite testo.
  3. Testo ohladite, nato pa oblikujte v kroglice in jih povaljajte v kokosu, kakavu ali mletih oreščkih .

Rumove kroglice brez peke

Sestavine

  • 200 g masla
  • 250 g maslenih piškotov
  • 100 g sladkorja v prahu
  • žlica ruma (ali po okusu)
  • 100 g kakava

Postopek

  1. Maslene piškote zdrobite ali zmeljite v mešalniku, nato pa jim dodajte zmehčano maslo, kakav, sladkor in rum.
  2. Vse temeljito premešajte, da nastane gladko testo. Pustite, da se testo ohladi.
  3. Iz ohlajenega testa oblikujte kroglice in jih povaljajte v kokosu.

Nasvet: Če želite, da so kroglice enako velike, stehtajte posamezne koščke testa na tehtnici.

Nasveti za okrasitev božičnih kroglic brez peke

Preizkusite tudi druge načine za drugačen videz slaščic brez peke:

  • Uporabite naravno barvilo za živila. Kokos pobarvajte v različne barve (roza, modra, zelena) po svojem okusu. Uporabite lahko kurkumo, matcho, sok rdeče pese ali borovničev sok.
  • Zelene nasekljane pistacije so odlična dekoracija.
  • Uporabite liofilizirano sadje - jagode ali maline, na primer, imajo značilno in močno barvo. Poleg tega so odličnega okusa.
  • Dodajte mak, ki ima modro-sivo barvo in doda zanimivo teksturo.
  • V primeru datljeve osnove so dobra izbira na primer sezamova semena.
  • Uporabite različne sladkorne posipe.
  • Nastrgajte čokolado - mlečno, temno in belo za različne odtenke.
  • Kroglice ovijte v topljeno čokolado. Dobili boste drugačen videz in polnejši okus. Kombinacija s kokosom je še posebno omamna.